Què fem a la Llar?

Aquest apartat vol ser un reflexe de les experiències viscudes pels vostres infants durant el primer i segon trimestre d'aquest  curs, esperem que us agradi!!

Bon dia, bon dia, bon dia al dematí anem tots a l’escola ens anem a divertir...”Així,  inicien el dia a l’escola.
Com és un dia a la Llar d’Infants Ninot? Què fem?

Fem activitats en grup que a més de permetre als nens i nenes relacionar-se entre ells també permeten conèixer i descobrir el món que els envolta gaudint sempre de les seves descobertes.


 Manipulem les fulles que cauen dels arbres 
Els hàbits i les rutines aporten als infants seguretat, estabilitat i a més, els hi ajuden a orientar-se en el temps, en l’espai i a ser més autònoms, fumentant  l'adquisició dels nous aprenentatges.

La comunicació està sempre present; durant les activitats, a l’hora del esbarjo, a l’hora de dinar, durant les estones destinades als hàbits d'higiene... els infants s'expressen constantment; quan tenen gana, son o necessiten qualsevol cosa i també per explicar anècdotes i per compartir vivències.


A partir del contes i amb el nostre projecte “Conte, conte, conte...” els infants desenvolupen la seva expressió, precisen la seva pronunciació, amplien el seu vocabulari i estructuren el seu pensament.

Cantant cançons i ballant danses és com es desperta el gust per la música.


El llenguatge plàstic és la porta a la imaginació i a la creativitat. Els infants han de gaudir pintant i creant.


Fem el nostre mural de la tardorPer decorar la classe fem un  mural de l'hivern 
Fem murals dels colors 

Decorant la classe, els racons i els espais de l’escola deixem entrar a la nostra llar les diferents estacions de l’any.


Experimentem, manipulem diversos materials i així coneixem diferents textures, olors, colors... 

Obrim un nou món de sensacions i emocions fins llavors desconegut.
 Coneixem els fruits típics de la tardorFem psicomotricitat, amb sessions motrius que es basen en el moviment corporal a través de jocs col·lectius. Treballant el control en el moviment, la coordinació global i segmentària, l'equilibri, l'orientació en l'espai i en el temps, la lateralitat...El nostre projecte ”EUREKA” es centra en l’observació, la manipulació i l’experimentació de les matèries. Així  els infants s’enriqueixen amb les pròpies descobertes  fomentant la curiositat i l’interès pel que hi ha a l’entorn més proper.A través del joc els petits i petites es relacionen amb les persones i els objectes més propers  i a més, és la millor eina d’exploració del seu entorn i per tant d’aprenentatge.Amb les sortides, excursions i colònies coneixem i explorem l’entorn socio-cultural i natural. Són una gran font d’aprenentatges enriquidors amb les que els infants gaudeixen molt.


Sempre ben a prop de la natura


Com no! També celebrem les festes i tradicions populars com són; la Castanyada, el Nadal, La Pasqua, el Carnaval, la diada de Sant Jordi...L’importat, sobretot, és que els infants gaudeixin i s’ho passin d’allò més bé a la nostra escola.Per què descobrir és gaudir, i així si que es divertit aprendre!!!!


Entendre les estacions, viure-les!
Altres activitats:

El  joc, una eina molt rica i creativa
Creem un món fantàstic i ple d'imaginacióUna activitat d'hivern molt divertida!!
Amb les fruites de les estacions també experimentem
... pero sobretot gaudimGaudim de les pròpies descobertes

  


7 comentaris:

 1. Quines activitats més maques, es nota que es traballa molt a aquesta llar

  ResponElimina
 2. Hola !
  Conec una educadora d’aquesta llar i sempre m’explica tot el que feu ( activitats, àlbums, el dia a dia,.. .) i la veritat amb costava de creure ja que jo porto el meu nen a una altra llar d’infants privada i no veig res de tot això. Quan amb va dir que veies aquest blog ja no hem va quedar cap dubte de que tot el que m’explicava era de veritat.
  Enhorabona

  ResponElimina
 3. Què maco que ha quedat el blog!!! El disseny i molt xulo i en les fotoggrafies es reflexa perfectament la vostra tasca com a educadores!

  Felicitats! continueu així!!

  :)

  ResponElimina
 4. Us ha quedat un blog molt maco!!! Les Fotos son genials; realment els nens s'ho passen tan bé com es reflexa a les fotos, com a mínim el meu petit quan arriba a casa sempre m'explica les activitats que ha fet super emocionat.

  Moltes felicitats a les educadores sou genials!!!

  ResponElimina
 5. Moltes felicitats per aquesta iniciativa.

  Realment creiem que és una magnifica forma de millorar la comunicació família-escola.

  Continueu així!!!

  ResponElimina
 6. Genial!!!
  Una fantàstica manera de permetre que els pares veiem com gaudeixen a l'escola.
  Moltes gràcies!

  ResponElimina
 7. m'encanta les carones dels infants quan descobreixen alguna cosa per primer cop. Crec que és un blog molt treballat i amb molt de carinyo!

  ResponElimina