divendres, 22 de novembre de 2013

El pati, un espai educatiu!!


El pati de l’escola, un espai de relacions!!!

Molts cops pensem en el pati com un espai exclusivament de joc i d’esbarjo pels infants però, és molt més que això. El pati és un espai educatiu on els infants poden conèixer el que els envolta i entendre la seva relació amb el món. És un espai que ofereix grans possibilitats d’experimentar amb materials diversos, d’observar una gran varietat de fenòmens o esdeveniments i, sobretot, de que els infants es preguntin sobre el que hi ha al seu voltant.

Un espai exterior ha de potenciar les relacions socials dels infants, ha de ocasionar moments de joc compartit, individual o en petits grups.

El pati de l’escola ofereix elements i experiències que aportaran vivències molt afectives i gratificants que segurament no es podran produir a l’aula o dins del seu context habitual.

Un pati ben organitzat, amb espais que permetin l’experimentació, l’observació i el joc fan que a partir de les seves descobertes els infants assimilin la realitat que els envolta, la facin seva i vagin avançant en el seu desenvolupament.

Per això la nostra escola té espais diferenciats que fan que el pati sigui un moment i un espai privilegiat on estimulem i afavorim els aprenentatges dels petits i les petites.

El contacte amb l’entorn natural durant els primers anys de vida potencia que des de ben petits es fomenti una educació mediambiental tan positiva per a tots.


 


2 comentaris:

  1. Quina gràcia veure'ls recopilant les coses per omplir les caixes de la tardor!!!!!

    ResponElimina
  2. Si, experimentant apren tantes coses!!! Moltes gràcies!!!

    ResponElimina